skip to Main Content

Recept: wok met kip

Wokken voor Dummies

Gisteren bleef ik alleen achter thuis, zonder eten, zonder boodschappen. Een nachtmerrie dus. Ik had al een tijdje niks gekookt en moest er aan toegeven om weer de keuken in te gaan.

Ik maak honderd rondjes bij de groente afdeling van de Albert Heijn en kom op het idee om te wokken. Iets met noedels. ‘’Maja, je maakt altijd wok met noedels’’ (zegt er een stemmetje in me hoofd). Ik daag mijzelf uit om het met rijst te doen. Rijst laat ik altijd over aan mijn moeder. Je kent het wel, rijst is gewoon.. ja, hoe zeg je dat? KUT!

De basis wordt een geurige gele rijst die zijn kleur te danken heeft aan de saffraan en kurkuma. Ik kies mijn favo groenten uit en loop naar de kassa zonder dat ik eerst langs de koekjes afdeling loop. Trots op mijzelf.

img_7360

Er is een ding dat ik altijd doe tijdens het koken en dat is overal boter in gebruiken. Dus dat kunnen jullie ook vervangen door olie. Volg deze stappen en JIJ kan ook koken. Kan gewoon. Iedereen kan koken.

img_7359

Verhit een klontje boter in de pan en voeg  de gewenste hoeveelheid rijst toe. Roer dit eventjes en voeg kokend heet water toe aan de pan. Vergeet geen voldoende zout toe te voegen. Laat de rijst in een gesloten pan op lage temperatuur doorkoken. Hou dit in de gaten en voeg indien nodig meer water. Je kunt ook de bereidingswijze van het pakje rijst volgen.

 
Verhit olie of boter (of allebei) in de wokpan en bak de kip gaar. Voeg de groente toe aan de kip en wok deze kort mee. Breng op smaak met zout. Vervolgens voeg je het meest lekkere woksaus toe die ik OOIT(!) in mijn leven heb geprobeerd. De Indiaas gekruide woksaus. Lekker pittig of het kwam door de rode pepers? Roer dit kort en zet de deksel erop zodat het lekker kan pruttelen. Je kunt ook de rijst mee wokken of gewoon apart opdienen.

Buen Appetito, Eet Smakelijk, Enjoy your meal, Bon Appetit!

Asli

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

×Close search
Zoeken