skip to Main Content

My Diary: overspannen en een weekje vrij.

‘’Hoe gaat het met je?’’ Vraagt ze. ‘’Goed hoor’’ Antwoord ik. ‘’Ik ben vrij deze week!’’

Ik dacht dat het onmogelijk was om vrij te nemen met mijn werkschema maar het is mij gelukt. Ik had echt tijd voor mijzelf nodig en dat moest zo snel mogelijk.

Ik ben nogal een gesloten persoon op het gebied van bijna alles en ik kan heel veel verbergen voor de mensen om mij heen. Het is voor mij een grote stap om te moeten vertellen wat er aan de hand is.

We moeten allemaal de gedachte uitschakelen dat je constant aan het werk moet zijn om succesvol te worden. We moeten beseffen dat rust, herstel en reflectie essentieel van belang zijn in het proces om succesvol te worden en natuurlijk gelukkig te zijn.

Er zijn bepaalde fases van stress. Je lichaam schakelt steeds sneller over op het stress-systeem zodat je door kunt blijven gaan. Vele vragen mij vaak ‘’Hoe doe je dat toch?’’. Eerst was het echt de drive in mij, de motivatie en de passie die ik heb voor het vak. Maar nu is het een verantwoordelijkheid, het gevoel dat ik niet kan stoppen. Constant mijzelf moeten bewijzen. Dit gaat ten koste van mijn batterij. Als dit te lang aanhoudt, dan kan je overspannen of zelfs burn-out raken. Ik weet dat ik mijzelf naar een burn-out toe werk als ik geen verandering aanbreng. Vandaar dat ik even een weekje rust neem, om weer overzicht te hebben en mijzelf op te laden.

Ik geef toe dat ik overspannen ben en dat ik dit makkelijk kan verbergen voor vele. Maar niet voor vrienden die heel dichtbij me staan of familie. Ik word zonder reden boos, heb gebrek aan energie, nauwelijks vrolijk, geen zin in sociaal contact en de lijst gaat door en door.

Oke, dat is er uit. Dus wat ga ik nu doen? Ik stoot tijdelijk al mijn taken en verantwoordelijkheden af. Dit is mijn eerste blog hierover. Graag vertel ik jullie in mijn volgende blog, hoe mijn week is verlopen en wat ik allemaal heb gedaan.

Ik heb wel een lijstje met leuke en ontspannende activiteiten die ik wil doen. Zoals sporten, misschien een tripje en heel veel slapen! Ik zie slapen als tijdverspilling, maar het blijkt toch wel echt een functie te hebben (no shit!). Slapen is de meest eenvoudige en effectieve manier om in het dagelijkse leven meer rust en innerlijke balans te creëren. Weer wat bij geleerd.

Hebben jullie ook wel eens last gehad van stress of overspanning? Of heb je ideeën voor leuke, ontspannende activiteiten die ik kan doen deze week? Laat een reactie achter!

Liefs,

Asli

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Hey meid!
    Wat knap van je dat dit met ons deelt! Ik zou doen waar jij zin in hebt komende week en lekker uitrusten ook! Als jij kan uitrusten van een paar dagen weg, zou ik dat doen. Ik zelf vind een dagje spa op z’n tijd ook heerlijk! Massages, sauna en na afloop lekker eten. Denk er wel om dat je in je weekje vrij ook niet ‘te veel’ gaat doen, neem lekker je rust!
    Hoop dat het je goed af gaat! Xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

×Close search
Zoeken