skip to Main Content

BYE! HELLO ISTANBUL!

Tripje naar Istanbul

’Ga je morgen mee naar Parijs?’ vraagt mijn vriendin waarop ik twijfelend antwoord op geef. 10 minuten later app ik haar terug dat ik liever naar Istanbul ga en boek meteen voor de volgende dag.

IMG_5457
Ik pak een klein koffertje in met wat casual outfits en ben er klaar voor om te gaan. Het is voor het eerst dat ik bij familie verblijf in Istanbul in plaats van in een hotel. Vorig jaar ben ik ook alleen naar Istanbul geweest en in me eentje in een hotel verblijven vond ik niet zo fijn en eerder een beetje eng.

IMG_5342

Zorlu Center, Shopping mall

IMG_5343

IMG_5340
Mijn vasten verbreek ik op mijn eerste dag bij Nusr-et steakhouse, one of the best en sluit de avond af bij Huqqa met mijn nicht.

img_2824
IMG_5356
De volgende dag ga ik naar Suada Club, een groot zwembad midden op de zee aan de Bosphorus brug. Hier kwam ook een vrouw naar me toe met de vraag of ze Heerlijk tot rust gekomen en lekker geluncht. Na een paar uurtjes had ik het wel gehad en ben ik naar het winkelcentrum Istinye Park gegaan. Een gigantisch winkelcentrum waar je zeker je slag kunt slaan. Het eerste wat ik zie in de Chanel store zijn sneakers waar ik al een lange tijd naar opzoek ben. Even passen kan geen kwaad dacht ik maar zodra ik ze aan deed wou ik ze niet meer uitdoen. My guilty pleasure, haha wie kent dat ook?

IMG_5400IMG_5396IMG_5398.JPGIMG_5423

Met dure (lees: onnodige LOL) aankopen bel ik altijd naar mijn zus om te vragen of ik het wel moet doen. Maar voordat ik een foto kon sturen waar ze om vroeg had ik ze al gekocht. En ze zijn zo subtiel en totaal niet van ‘’Kijk ik draag Chanel’’.

IMG_5447

Sneakers: Chanel, Istanbul, Istinye Park, EUR 745

Het is alweer laat en besluit ergens te gaan zitten om te eten, want de girl is zo moe van het niks doen. Na het eten pak ik weer de taxi richting Kurucesme waar je een gezellig tentje hebt. Ik ben dan wel alleen maar dat betekend niet dat ik de hele dag thuis ga zitten niksen, want dat kan je ook in Nederland doen. Ik bestel een waterpijp en app gezellig met mijn vrienden die op dat moment een verjaardag vieren, ben ik er toch een soort van bij.

IMG_5438

Het is alweer zaterdag, mijn laatste dag voor vertrek en besluit de tourist uit de hangen en bezoek de Grand Bazaar en de omgeving rondom Aya Sophia en de Blauwe Moskee. Ik heb nog niks gegeten en pak de taxi naar Lokma (een zaterdagtraditie) om te gaan ontbijten.

IMG_5458
IMG_5450
Ik bestel veel te veel en geniet zo erg van het eten en het uitzicht. Ontbijten om 4 uur in de middag, kan gewoon. Nu mijn buikje weer gevuld is kunnen we weer gaan shoppen! Zorlu Center it is. Ook een prachtig winkelcentrum waar je alle soorten winkels vind. Stella McCartney is het eerste waar ik in ga en zie de allermooiste paar schoenen staan. Ik weet dat ik ze niet ga kopen omdat ik de dag ervoor al schoenen heb gehaald en die helaas meteen heb aangedaan. (Zodra ik de Stella’s zag kreeg ik spijt van de Chanels). Maar ook deze moet ik eventjes passen en jahoor, ook deze wou ik niet uitdoen. Tegen de verkoopster zeg ik dat ik er over na moet denken en ga door met winkelen. Ik scoor leuke dingen bij de H&M, Victoria Secret en Nike en ga zitten bij een terrasje voor de lekkere macarons en…WIFI :). Ik wil de schoenen zooooooooooooo graag en in mijn hoofd heb ik al tientallen outfits met de platforms. Ik besluit terug te gaan naar huis maar niet zonder die schoenen.

IMG_5460

img_2961

Stella McCartney, Zorlu Center, EUR 890

De volgende ochtend vertrek ik weer naar huis. Bij deze wil ik mijn lezers die het niet weten waarschuwen voor het volgende dat ik door de douane ben meegenomen voor een bagagecontrole. Ze vroeg of mijn artikelen echt waren en of ik bonnen had om dit te bewijzen waarop ik die gaf. Op dit moment streste ik niet want ik dacht dat het ging om neppe artikelen te controleren. De bonnen is ze gaan omrekenen naar Euros waarop zij terugkwam met slecht nieuws en het slechte nieuws was dat ik 635 euro!!!!!!! (binnen 10 dagen) moest betalen aan btw en invoerrechten en daarboven op een proces verbaal kreeg voor het niet aangeven dat ik deze artikelen mee naar Nederland nam. Dat was niet zo fijn thuis komen, maar ben dit soort dingen nu wel gewend. Wat zeggen ze dan ook alweer? Boze oog? Ik gun het iedereen ook van harte en als je het mij niet gunt, daar heb je alleen jezelf mee.  En dit gaat niet om de boete die ik heb gekregen want dat kan iedereen overkomen. Anyways! Bij deze ben je dus gewaarschuwd :P.

Ik hoop dat ik jullie ook een beetje heb mee laten genieten door mijn foto’s en ik raad Istanbul echt aan als city trip! Vele hotspots, uitgaansgelegenheden en een prachtige stad.

Liefs, Asli

Dit bericht heeft 0 reacties
 1. Dat is inderdaad balen. Ze halen je er wel meteen tussen uit. Ik ga al ruim 8 jaar 2 keer per jaar naar Istanbul en 1 keer per jaar naar een badplaats. Ik was daar nog met de eerste week van de ramadan. Ga over 2 weken naar Alanya. Mijn geheim als ik shop in Istanbul en geloof me dat doe ik graag. Terug reizen als een zwerver. Mijn haren in een knot en laat m’n zonnebril in mijn tas gewoon een zara tas nooit een merk tas. Met een zonnebril richt je de aandacht op je en daar zijn de douaniers op getraind. Tip van een vriend die bij de marechaussee werkt. Ga je nou nog naar Izmir? Fijne vakantie nog

 2. Met 1 woord je bent GEWELDIG!!! En leuke fotos en leventje heb je! Masallah! Wel jammer van die moete misgunners-_-
  Miss al eerder gevraagd ga je ooit vloggen?
  Mvg mar

  1. Dankjewel lieve schat, ik hou t nu even op bloggen omdat ik weet dat ik dat vloggen ga verwaarlozen. Is ook niet leuk voor de kijkers. Ik ben wel heel actief op snapcnat! Volg je me daar al? Groetjes!

 3. Leuke blog! Een vraagje hoe kan je zulke dure spullen halen als je niet werkt. 🙂

  Een tip, er staan paar fouten in je zinnen. En het dou leuker zijn als je blog uitgebreider schrijft.
  X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close search

Winkelmand

×Close search
Zoeken